Verktyg för bilreparationer

Det finns en nästan outsinlig mängd verktyg som man kan använda sig av när man ska reparera sin bil, men den som tycker om att meka med bilen lite på egen hand har knappast möjlighet att ha alla dessa till hands. Däremot finns det några verktyg som är essentiella, och som man definitivt bör investera i om man har tänkt reparera eller serva sin bil själv.

A och O för att meka med bil är till exempel en uppsättning bra nycklar i olika storlekar. Optimalt är att ha en räckvidd i storlek från 6 till 24 millimeter. Det är värt att investera i nycklar av bra kvalitet, eftersom de kommer att få mycket användning.

Ett annat användbart redskap när man mekar med bilar är en skruvmejsel i storlek XXL – inte att användas som skruvmejsel, utan för att bända, skrapa och utföra andra mer eller mindre våldsamma åtgärder.

Ytterligare bra verktyg är en hylsnyckelsats, en magnetmejsel, ett bändjärn och en svetstång.

Alla dessa verktyg kostar naturligtvis pengar, och även om man sannolikt tjänar pengar i längden på att serva bilen själv istället för att lämna in den på verkstad, blir det en stor initial kostnad. Om man skulle behöva låna pengar för att ha råd med den kostnaden kan man till exempel göra det på Snabbfinans.se. Sedan kan man betala tillbaka lånet stegvis, när man redan kan köra runt i sin reparerade bil.

farben-basic