Optimera din dieselbil för bättre körbarhet

Gillar du din dieselbil men tycker att den är lite slö? Biltillverkare är generellt lite försiktiga när det handlar om motoreffekt och vridmoment av olika anledningar. Framförallt kan det vara av rädsla för kannibalism inom det egna bilmärket eller koncernen som ligger bakom, där vanliga familjebilar inte ska konkurrera med rena prestandabilar på samma villkor – förutom priset.

Det finns dock alla möjligheter att ge sin bränsledrivna bil extra kraft, något som för övrigt inte enbart gäller dieselbilar utan också bensindrivna fordon. Satsa på dieseloptimering från Dieselkraft och upplev stor skillnad direkt! Här optimeras motorn på elektronisk väg utan att behöva röra komponenter som tidigare var en nödvändighet vid trim av bilar. Förr krävdes byte av kamaxlar och liknande för att komma någon vart med motoreffekten, men numera handlar det om en omprogrammering av bilens motorstyrdon.

Så går det till

Förfarandet är dessutom mycket enkelt. För att komma åt den högre motoreffekten modifieras programvaran genom att koppla in en box i motorns OBD-uttag. Den gamla programvaran ersätts av en ny, optimerad variant och hela processen tar bara en kort stund. När allt är klart är det bara att tuta och köra, som det brukar heta. Vips har du en mycket roligare bil att ratta, som inte bara ger en högre motoreffekt mätt i hästkrafter – framförallt har motorns vridmoment ökat rejält. Det här innebär att du får en rappare motorkaraktär och ett skönare “sug” när du trycker på gasen!

Rejält ökad prestanda

En trimchippad bil blir kvickare från stillastående, men den största skillnaden märker du vid omkörningar som plötsligt går som en dans. Du hinner om snabbare, vilket förstås ökar trafiksäkerheten. Dessutom sjunker bränsleförbrukningen, eftersom du inte behöver pressa motorn lika mycket som tidigare för att få ut effekten. Du har med andra ord allt att vinna! Byter du bil lämnar du enkelt in din box för omprogrammering.

På Dieselkraft får du all den hjälp du behöver för att öka prestandan i din bil. Här hittar du också andra användbara produkter till din bil. En stor trygghet är deras helt-nöjd-garanti som gäller i hela 30 dagar.

farben-basic