Köpa nytillverkad bil

En elbil som laddas

Det vanligaste man brukar fråga sig när det är dags att köpa bil är om man ska köpa en begagnad eller ny bil. För många är en begagnad bil ett självklart val, för ekonomin kanske inte tillåter att man köper något dyrare. Det finns dock många anledningar till att man bör köpa en nytillverkad bil istället. I kalkylerna som man gör inför bilköpet måste man alltid räkna med de

En elbil som laddas

reparationskostnader som medföljer ifall man köper begagnat. En äldre bil måste högst sannolikt repareras mer frekvent än en nytillverkad bil och det är bäst att räkna med det.

Man bör även räkna lite på hur värdeminskningen ser ut om man köper en begagnad eller ny bil. Många gånger minskar en begagnad bil som är några år gammal mycket snabbare i värde än vad en nytillverkad bil gör. Har man bestämt sig för att en nytillverkad bil är rätt val kan man köpa den kontant eller ta ett billån. Det går även att ta ett privatlån, men vi rekommenderar att du jämför olika privatlån för att få det bästa på marknaden. Att låna för att köpa en ny bil är vanligt och det finns många långivare som erbjuder goda villkor.

Om man inte har tillräckligt med sparpengar eller om man inte vill ta ett lån kan man fundera på om leasing är något som passar. Då hyr man en ny bil av ett företag för en månadssumma och i den summan inkluderas vanligtvis försäkring, värdeminskning och reparationer. När man leasar brukar man kunna byta ut bilen till en nyare modell med jämna mellanrum.

Säkerhet, ekonomi och miljö

En anledning till att man bör välja en nytillverkad bil, ifall man har möjligheten till det, är säkerheten. Teknologin inom biltillverkning och säkerhet går ständigt framåt och köper man en nyare bil vet man att den har byggts med den allra senaste tekniken. Den är alltså säkrare på vägarna och skyddar bättre om man är med om en olycka. Den har även mer avancerad utrustning som varnar ifall det är något som är fel på själva bilen.

En ny blå bil

När man kör en ny bil kan man även räkna med att den kräver mindre bränsle, eftersom den har en mer effektiv motor än vad en äldre bil har. Nytillverkade bilar är dessutom mer effektiva när det kommer till att filtrera skadliga ämnen och minskar på så sätt koldioxidutsläppen.

Därför är nyare bilar snällast för miljön och det ligger i allas intresse att fler väljer att köpa nytillverkade modeller. Äldre bilar är inte bara dyrare att köra med andra ord, utan de är också sämre för naturen. Nytillverkade bilar är även tystare än vad äldre bilar är, vilket leder till en mer behaglig ljudnivå på vägarna och för föraren. Att köpa en nytillverkad bil är en investering för framtiden på många olika sätt och vill man köpa det som är allra mest ekonomiskt och miljövänligt ska man välja en elbil.

farben-basic