Köpa bil i utlandet

Bilmarknaden är internationell

Börjar det bli dags att investera i en ny bil? Det är viktigt att köpa den från rätt försäljare och det är inte alltid denne finns i Sverige. Detta gäller särskilt lite ovanligare bilar som kanske inte ens har

Låt inköpet bli ett äventyr

en svensk återförsäljare. Olika bilmodeller kostar olika mycket i olika mycket i olika länder och det är den viktigaste anledningen till varför vissa väljer att köpa bil utomlands. För att det ska bli en riktigt bra affär i slutändan behöver man dock fundera igenom sitt projekt noga. Det är inte alltid det går precis som man tänkt sig. Syftet med det här inlägget att du ska få ett klarare grepp om ifall det här med att köpa bil utomlands är rätt för dig eller inte.

Ett problem med att köpa sin bil utomlands är att det kan vara svårare att lösa problem som uppstår i efterhand. Är det fråga om en ny bil måste alla försäkringsvillkor vara tydliga för dig, även om det är skrivna på ett annat språk än svenska. Du måste helt enkelt förstå avtalet mellan dig och den som säljer bilen och se att det inte är till stor nackdel för dig att bilen kommer att köras i Sverige och inte i det land där du köpt den. Det kan även vara så att dina möjligheter att få bilen finansierad via lån påverkas av var du köpt den. Här är ett lån som är bra till bilen och som du bör kunna få oavsett var du köper den. När du räknar på kostnaderna för bilen ska du ta med i beräkningarna att det kan bli dyrt eller tidskrävande att frakta hem den från det land där den säljs. Bilimport kräver att en del papper är i ordning men byråkratin är betydligt enklare idag än vad den tidigare varit. Det gäller särskilt om du köper en bil i ett annat EU-land.

Även begagnade bilar kan köpas utomlands

Speciella bilar importeras med fördel

Det är svårt att komma ifrån att det är lite krångligare att köpa en bil utomlands även om det finns handlare som specialiserar sig på att sälja till kunder från hela EU-området. Hittar du en sådan kan du räkna att få svar på alla vanliga frågor kring denna typ av köp. bilmarknaden var stark under våren 2018 och förväntas gå fortsatt bra. Det gäller även marknaden för begagnade bilar och den ser helt olika ut i olika länder. Vill du köpa en begagnad Volvo är det förmodligen bäst att leta i Sverige men om du vill ha en fransk bil är alternativen fler i Frankrike. Det är ganska självklart. Många som intresserar sig för specifika modeller har inga andra alternativ än att köpa dem utomlands. Finns det bara några få i Sverige påverkar det prisbilden. Det är därför så många som gillar klassiska amerikanare skeppar dem från i USA. Det blir helt enkelt billigare än att köpa motsvarande bil i Sverige. Tänk dock på att ovanliga bilar kan vara lite svårare och dyrare att reparera i Sverige. Tidigare avstod många från att importera en ovanlig bil på grund av svårigheten att hitta reservdelar. I och med onlinehandeln är dock detta problem löst idag.

farben-basic