Köpa begagnad bil

Begagnade bilar

Väljer man att köpa en begagnad bil finns det självklart pengar att spara. En nybil som rullar ut från bilhandlaren sjunker snabbt i värde. Att köpa en nybil som endast är 3-4 år gammal kan vara ett ekonomiskt klokt alternativ. Att köpa en splitterny bil är egentligen alltid en dålig affär.

Tänk på detta

Nya begagnade bilar kan vara dåliga bilar Det finns bilmodeller av nya bilar som är riktiga bottenköp. Läs på om de olika märkena och modellerna. Att köpa en bil för att man tycker om färgen, utseendet eller att motorljudet låter häftigt är sällan en bra affär. Kolla också vad bilen har för bränsleförbrukning. En alldeles för törstig bil slukar plånboken vid varje tankning och det blir i längden en dålig affär.

Kolla reservdelsmarknaden

Viktigt att man har koll på reservdelsmarknaden. Finns det reservdelar till vettiga priser? Vad brukar behöva bytas och repareras på specifikt den bilmodellen man har i åtanke att köpa begagnad? Är det en äldre bilmodell kan man vara rätt säker på att bildelarna går att hitta på skrot och bildemonteringen. Ju billigare reservdelar som bilen kan behöva under åren framåt, desto mindre behöver det fresta på bilägarens plånbok.

farben-basic