Se upp för problembilar med dåliga delar

 

Kamkedja och riskfyllda bildelar

Det finns en hel del bildelar i en bil som kan gå sönder, slitas ut eller förstöras. Kamremmen är en sådan bov i dramat, vilket medför att biltillverkare bytt ut denna till en mer hållbar kamkedja. Dock kan skenet bedra. Man kan inte leva i förhoppningen om att en kamkedja är “idiotsäker” och aldrig går sönder eller behöver bytas ut. Det finns modeller och biltillverkare som har problem med kamkedjor och resultatet blir ofta att hela motorn måste lyftas ut om kamkedjan behöver bytas ut. Själva kamkedjan brukar inte vara speciellt dyr. Det är kostnaden för att montera in och säkerställa motorfunktionen som är dyr för bilägaren.

Bränslepumpar och tryckregulatorer

En del bilmodeller har problemet med för dåliga bränslepumpar och tryckregulatorer. Detta medför att bränsletillförseln inte blir optimal utan påverkar bildens driftsekonomi och miljön.

Olja, filter tändstift

Bilägare av diverse märken vet ofta om problemet med igensatta oljefilter och luftfilter vilket kan leda till alldeles för höga motortemperaturer. Tändstift som inte startar bilen kan vara ett enkelt problem att lösa men är inte roligt när man blir stående och bilen inte startar.

Det finns ett flertal bildelar som kan krångla och det är därför värt att även här läsa på om olika svagheter hos specifika bilmärken och -modeller för att ha extra uppmärksamhet på dessa delar.

 

Post navigation

farben-basic