Importera bildelar från USA

Den som tidigare importerat en bil från exempelvis USA, eller som vill köpa originaldelar till sin bil från USA, kommer snart att märka att utbudet av sådana i Sverige är ganska liten, och att priserna dessutom är väldigt upptrissade. I USA kan man ofta köpa samma delar för hälften av det svenska priset eller mindre. Därför kan det vara frestande att importera bildelarna därifrån, men det är några saker man måste ha i åtanke innan man klickar på ”köp” på en amerikansk webbshop.

En sådan sak är frakten. Beroende på vilken bildel man vill beställa kan den väga en hel del, och fraktpriset kommer att återspegla detta. I vissa fall kostar frakten lika mycket som själva bildelen, eller till och med mer. Detta måste man med andra ord räkna in i priset för att avgöra om det är värt besväret att importera.

En annan kostnad som tillkommer när man importerar är tullavgifter, som vanligtvis ligger på 10 procents av varans pris. Därefter måste man också betala svensk moms för varan, vilket betyder att ytterligare 25 procent måste läggas på priset. Den slutliga kostnaden för att importera en bildel kan därför sluta på ungefär samma som det svenska priset. Om man däremot beställer flera bildelar samtidigt kan det löna sig, eftersom fraktpriset inte stiger lika mycket som priset för delarna.

Det allra bästa, i alla fall om man ska köpa små bildelar, är dock om man kan kombinera en resa till USA med att man köper in bildelarna på plats. Då får man både upplevelsen och bildelarna i ett, för kostnaden av flygbiljetterna dit och hem. För att göra inköpet av bildelarna så lönsamt som möjligt kan man söka efter de billigaste flygningarna på Avionero.se.

farben-basic