Det är enkelt och billigt att köpa däck online

Många väljer att köpa däck i bilverkstad men vi vill slå ett slag för att köpa däck på nätet. Det finns flera fördelar med det. Först och främst är däck inte en produkt du måste se och klämma på. Är du noga med utseendet så framgår det tydligt på bild. Det gäller både däck och fälgar. Du kan heller inte avgöra vilka kvalitéer ett däck har genom att titta på det, om du inte är väldigt kunnig. 

 

När du handlar på https://www.hjulonline.se/dackonline får du ett bättre pris eftersom de fysiska butikerna brukar ha större marginaler. Det är helt enkelt billigare att sälja däck online och det märks på priset du får betala. En annan fördel är att däckbutikerna på nätet kan hålla sig med ett större utbud.

 

När ska man passa på?

 

När det gäller vissa varor är det viktigt med timing. Det är till exempel bra att köpa hemelektronik under mellandagsrean. Undersökningar visar dock att just däckbranschen i hög grad väljer bort Black Friday och andra reor. Det är istället låga ordinarie priser som gäller. När priserna sänks kraftigt på däck beror det ofta på att de börjar närma sitt bäst före-datum. Det är inte bara greppmönstet som avgör vilket skick däcket är i. Även däck som aldrig rullat blir långsamt sämre med åren. Särskilt om de inte lagerhålls under optimala förhållanden. Det är därför dyrare däck av senaste modell kan vara mer prisvärda än billiga men äldre däck. Hur ekonomiska däck är att äga avgörs av hur länge du kan köra med dem.Man beställer däck online med kreditkort

 

Tänk på detta innan du beställer

 

Välj alltid en etablerad handlare och köp inte däck på annons från en okänd person. Piratkopierade däck som ser ut som däck från ett känt märke men som inte håller samma kvalitet förekommer på marknaden.

 

Det är givetvis viktigt att välja däck som passar utifrån vad du har för fordon och vad du vill uppnå med dem. Däckmärkningen uppdateras nu och du kan få en bra bild av hur däck presterar genom att lära dig vad olika märkningar betyder.

 

Behöver du hjälp med att sätta på en ny uppsättning däck? Det är inte längre anledning nog att inte beställa dem på nätet. I regel kan de större däckhandlarna på nätet skicka däcken till en monteringsverkstad nära dig som de samarbetar med. Mycket smidigare än så kan det knappast bli!

 

Det går snabbt att göra research online

När du köper däck online är det alltid nära till information om däcken du funderar på. Ser du en modell som verkar intressant kan du besöka tillverkarens hemsida. Eller läsa en nyhetsartikel om det är ett innovativt däck, som Michelins nya vinterdäck. Det är en helt ny typ av friktionsdäck som designats med hänsyn till de pågående klimatförändringarna. Däckbranschen förändras snabbt och det är en fördel att ha tillgång till den senaste informationen.

farben-basic